Evenementen

2014 - Ride to Brasil

Met het unieke concept 'Ride to Brasil' zet Stichting Bike-4Life zich in voor de strijd tegen kanker. We hebben geschiedenis geschreven: We hebben in drie dagen en drie nachten symbolisch de afstand Zwolle - Brazilië afgelegd. We hebben samen met vele vrijwilligers, sponsoren, donateurs en fietsers een fantastisch bedrag opgehaald. Daarnaast hebben wij met elkaar fantastisch evenement beleefd met vele hoogtepunten.

Met de opbrengst van de Ride to Brasil steunen we met € 27.778,41 het onderzoek van René Bernards, die als Hoofd Moleculaire Carcinogenese verbonden is aan het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Dit onderzoek gaat uit van een doelgerichte behandeling, afgestemd op het unieke DNA van iedere patiënt en wordt gezien wordt als dé doorbraak op het gebied van kankerbestrijding. Bike-4Life gelooft dat dit de sleutel kan zijn om kanker in de toekomst op de knieën te krijgen. Stichting Intermezzo ontvangt van ons een cheque t.w.v. € 4000,- om haar wens een informatie DVD te maken te kunnen uitvoeren. Stichting de Zonnesteen kan 2 jaar lang, met 60 personen een dag naar attractiepark Slagharen t.w.v. € 4000,-.

We hebben helaas van dichtbij meegemaakt wat de gevolgen kunnen zijn van kanker. We zetten ons dan ook graag in voor lokale initiatieven, die kankerpatiënten en hun familieleden begeleiden en ondersteunen. Met de Ride to Brasil steunen wij daarom ook de Zwolse inloophuizen Intermezzo en De Zonnesteen

2013 - Vrienden & familietoertocht

In 2013 besloten we het op een iets lager pitje te zetten, om onszelf wat te ontzien, want er gaat wat tijd en energie in zitten. Ook om onze sponsors en partners de ruimte te geven om niet elk jaar te hoeven knallen met hun inbreng en donaties hebben we het dit jaar rustig aan gedaan.

We besloten een vriendenfietstocht rondom Zwolle te organiseren. De vriendentocht is in 2013 goed ontvangen. Jong en oud konden tijdens een mooie fietstocht (keuze uit drie routes) genieten van al het moois dat onze regio te bieden heeft. Na afloop was er voor iedere deelnemer een heerlijke BBQ die gratis werd aangeboden. Ook in dit jaar hebben we een leuk bedrag voor KWF Zwolle opgehaald, namelijk € 3.236,10. Een mooi resultaat dat zeker genoemd mag worden!

Geschiedenis, start in 2012
Spinningmarathon / Fietstocht Martin van Zwolle naar Kharkiv

Martin Elsendoorn besloot, nadat twee directe familieleden waren getroffen door kanker en door de enorme machteloosheid dat dit bij hem opwekte, een fietstocht van Zwolle naar Kharkiv - Oekraïne te gaan doen. Dit om zo veel geld en aandacht binnen te halen voor de dodelijke ziekte kanker. Daar een van de familieleden nog voor de tocht kwam te overlijden, waren Martin en Peter van mening dat er nu echt iets moest gebeuren! We haalden nog meer familie en vrienden bij onze club en richtten een stichting op, genaamd Bike-4Life.nl. Het nam in 2012 een enorme vlucht toen er naast de tocht naar de Oekraïne door Martin ook nog een spinningmarathon op het Grote Kerkplein te Zwolle georganiseerd werd. Daar bovenop kwam nog het enorme bedrag, dat vrienden die Martin tot aan de grens begeleidden binnenhaalden.

Kortom, de actie was een groot succes! Martin bereikte fietsend, maar niet zonder pijn en moeite, Kharkiv na ruim 2.750 fietskilometers. De totale opbrengst van deze actie (fietstocht, eerste etappe en spinningmarathon) was maar liefst € 23.649,88. Wat een succes en wat een positieve energie gaf dit!

Scroll naar boven